BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YAPILIYOR.

Belediyemizin girişimleri sonucunda İlçemizde Yüksek Okulumuzun en büyük eksiklerinden olan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt talebimiz sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı,Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile 15 yıllık protokol Belediye Başkanımız Ünal DEMİRCİOĞLU ve Kredi Yurtlar Kurumu İdari İşler Dairesi Başkanı Dursun ÖZDEMİR ve İnşaat Emlak Dairesi Başkanı Erkan ÖMEROĞLU arasında imzalanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

200 erkek,200 bayan toplam 400 yataklı yapılacak olan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunun inşaat süresi olarak protokolde 18 ay belirtilmiş,fakat belediyemiz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek amacı ile çalışmalarına başlamıştır.

İlçemiz açısından çok önemli bir eksik olan bu projemizin hayata geçmesi ile burada eğitim ve öğretim gören yüksek okul öğrencilerimizin devlet güvencesinde çok daha iyi şartlar ve uygun fiyatta konaklamaları planlanmıştır. Bu sayede Yüksek Okulumuz da gelişerek öğrenci sayımız artacaktır.İlçemize hayırlı uğurlu olsun.