AKSARAY VALİMİZ İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ.
     Aksaray Valimiz Aykut PEKMEZ ilçemizi ziyaret etti.Vali PEKMEZ öncelikle Hükümet Konağımıza giderek İlçemiz Kaymakamı Yakup GÜVEN'i makamında ziyaret ederek bilgiler aldı.
    Daha sonra Belediyemize gelen Sayın Valimizi Belediye Başkanımız Ünal DEMİRCİOĞLU karşıladılar.Valimiz Aykut PEKMEZ'e Belediye Başkanımız tarafından ilçemiz hakkında bilgiler verildi ve kısa bir Güzelyurt tanıtım video sunumu yapıldı.Daha sonra Belediye Başkanımız Ünal DEMİRCİOĞLU Sayın Valimize Belediyemiz amblemi işlenmiş fincan takımı hediye ettiler.
    İlimiz Valisi ve İlçemiz Kaymakamı, Belediye Başkanımız,İl Genel Meclis Üyelerimiz Hakan EREN , Fahrettin AKYAMAÇ ve beraberinde heyet ile çarşı meydanında halk ile selamlaştılar ve buradan Güzelyurt Esnaf Sanatkarlar Odası ziyaret edildi.Oda Başkanı Beytullah ANDIÇ tarafından karşılanan heyete Oda başkanı tarafından esnaf ev sanatkarlar ile ilgili brifing verildi.
   Heyet buradan Belediyemiz tarafından SODES projesi kapsamında açılan Gelveri Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi geçerek burada incelemeler de bulundu.Belediye Başkanımız tarafından binanın eski durumundan bu duruma nasıl geldiğini, gençlik merkezinden ne tür kurslar ve aktiviteler yapıldığını bundan sonra neler yapılacağı konusunda bilgiler verdi.Heyet buradan belediyemiz tarafından çarşı meydanında yapılmakta olan kafeteryaya geçtiler.Belediye Başkanımız tarafından buranın ne amaçla yapıldığı ve ne amaçla kullanılacağı hakkında Vali beye bilgiler verdiler.
    Heyet buradan Otel Karballaya geçerek öğle yemeği yediler.Belediye Başkanımız tarafından Otel Karballa binasındaki sorunlar hakkında Vali beye bilgiler vererek ek binadaki sorunun çözümlenerek bu tarihi yapının tekrar ilçe turizmine kazandırılması gerektiği bildirdi.Aksaray Valimiz ve beraberindeki heyet daha sonra beldelerimize gitmek için ilçemizden ayrıldılar.