TALHA UĞURLUEL HOCAMIZI MİSAFİR ETTİK.
      Ünlü araştırmacı yazar Talha Uğurluel ilçemize geldi.Talha Uğurluel ilk önce belediye başkanımız Ünal DEMİRCİOĞLU'nu makamında ziyaret etti. Belediye Başkanımız ile kısa bir sohbet edip ilçemiz hakkında bilgiler alan Talha Uğurluel Anadoluyu karış karış gezdiğini Ürgüp ve Göremeye defalarca gittiğini fakat Güzelyurt'a ilk kez geldiğini söyledi.Belediye Başkanımız daTalha Uğurluel'e Güzelyurt'u görmediğinden dolayı büyük bir eksiklik olduğunu bunu Güzelyurt'u gezip gördüğünde anlıyacağını söyledi.     Daha sonra Talha Uğurluel'e Güzelyurt gezdirilerek anlatıldıTalha Uğurluel Güzelyurt'u gezerken facebook üzerindne yaptığı canlı video yayınını yaklaşık 35 bin kişi izledi ve çekim yapılan yerin neresi olduğunu çok güzel bir yer olduğunu belirten takipçileri sayesinde Güzelyurt'unda tanıtımı yapılmış oldu..Talha Uğurluel'in İstanbul da yapacağı program dolayısı ile kısa süren geziden çok etkilendiği burasının Kapadokya içerisinde saklı kalmış bir hazine olduğunu kesinlikle daha geniş bir vakitte tekrar geleceğini Güzelyurt'un tarihi ve doğal güzelliklerinin daha çok bakir olduğunu söyledi ve 27-28-29 Haziran 2016 da Aksaray'da yapacağı programın 27 Haziran 2016 tarihinde olan kısmını Güzelyurt'ta yapmak istediğini o zaman geldiğinde yarım kalan gezi işini de tamamlamak istediğini bildirerek ilçemizden ayrıldı.